Når vi nærmere os den kolde tid og temperaturen begynder at falde til frysepunktet, er der risiko for sne, glatte veje og en udsigt til morgener med frost på ruden. Men hvem har egentlig ansvaret for at rydde sne og salte? Få svar på det spørgsmål og lær en ting eller to om snerydning og hvad man bestemt ikke skal gøre.

Sådan er reglerne

 • Hurtigst muligt skal du salte og rydde sne på trapper, fortov og eventuelle stier hvis sneen er faldet eller det er blevet glat
 • Du er altid ansvarlig for saltning og snerydning. Det gælder også når du ikke er hjemme.
 • Istapper er også dit ansvar. De skal fjernes. Kan du ikke fjerne dem skal du afskærme området hvor der er fare for at de kan flade ned.
 • Hvis du bor på en privat fælles vej skal vejbanen ryddes ud til midten – også når du ikke er hjemme.
 • Har du fortov skal det ryddes i hele bredden, som minimum 2 meter.
 • Er det glat men er sneen ikke faldet er det dit ansvar at salte, eller strø grus på fortov, trapper og eventuelle stier.

Kan du ikke selv rydde sne? Eller har du ikke tid til snerydning? Lad Hoff hjælpe dig med at klare det. Vi har udstyret og rykker ud når temperaturen falder. Læs mere om snerydning hos Hoff eller kontakt os med det samme.

Hvor er det mit ansvar at rydde sne?

Som udgangspunkt er det altid dit ansvar at rydde sne. Hvis din virksomhed eller dit private hjem ligger op af en offentlig vej og du ejer grunden så saltning og snerydning dit ansvar. På følgende områder er det dit ansvar at salte og rydde sne:

 • Ved indgangen til din virksomhed. Har virksomheden flere indgange skal alle være ryddet.
 • Ting som postkasse og affaldscontainere og varemodtagelse skal også være ryddet.
 • Fortov rundt om din bygning.
 • På trapper
 • På stier

Du skal faktisk bare sørge for at alle arealer på din grund, hvor der færdes mennesker, er ryddet for sne og er saltet tilstrækkeligt. Det betyder også at hvis du har en virksomhed hvor dine ansatte arbejder eller færdes udenfor (for eksempel hvis du har et udendørs lager, så skal disse arealer også være ryddet)

Hvornår er det mit ansvar?

Nu har du læst om hvor det er dit ansvar og et overordnet oversigt over hvilke regler der findes. Men på hvilke tidspunkter gælder reglerne? Som udgangspunkt skal snerydning ske på alle tider af døgnet hvis du ved at der færdes folk på din grund. Som privat grundejer skal der typisk kun ryddes sne og saltes mellem klokken 7 om morgenen til klokken 22 om aftenen. Som tidligere nævnt så gælder reglerne også selvom du ikke er hjemme. Selvom du for eksempel er på ferie i vintertiden og ikke kan rydde sne så er det dit ansvar hvis en ældre dame falder og brækker en arm.

Hvis du ikke selv kan rydde sne mens du er på ferie så kender du stensikkert en god nabo som kan hjælpe dig med at sørge for at dit fortov ser rent og pænt ud og at der er saltet så gamle fru Olsen ikke falder og slår sig. Du kan også altid hive fat i Hoff og hyre os til snerydning. Vi hjælper allerede flere private villaveje rundt omkring i Aarhus med at salte vejene når det er glat.

Kan mit ansvar frafalde?

Ja, det kan det godt. Men det er kun i ekstreme tilfælde som for eksempel snestorme hvor der falder så meget sne at det er urealistisk at du skal rydde det hele væk. Dog er det dit ansvar igen så snart snestormen er væk og derfor er der kun meget få tilfælde hvor du rent faktisk ikke skal rydde sne.

Hvordan er reglerne for snerydning, hvis jeg har en virksomhed?

Hvis du har en virksomhed som har store arealer som skal ryddes giver det mening at hyre et firma til at lave snerydning og salte for dig. Både fordi den hyrede virksomhed har udstyret og knowhow, men også fordi det tager noget tid uden det rigtige udstyr.
Reglerne for snerydning hos virksomheder er lidt anderledes end dem som gælder for private. Du skal være opmærksom på at du skal rydde sne hvis du har arbejdere som arbejder om natten. Hvis du for eksempel har en lagerhal skal fortovet være ryddet for sne og der skal være saltet hvis det er galt.

De fleste virksomheder har et snerydningsfirma ansat fordi det giver mening at bruge penge på i stedet for at bruge tid og kræfter på det selv. Hos Hoff har vi udstyret og har mange års erfaring med at snerydning og saltning. Kontakt os i dag for at høre nærmere eller for at få et tilbud.

Jeg har et krævende arbejde – hvordan overholder jeg reglerne for snerydning?

Hvis man har et krævende arbejde kan det være svært at finde overskud til at rydde sne inden man skal afsted om morgenen eller når sneen er faldet igen om eftermiddagen og skal fjernes når man er kommet hjem fra arbejde.

Det kan derfor være en god investering at betale sig fra det via en virksomhed som har kompetencerne og erfaringen til at rydde sneen på det rette tidspunkt. Hos Hoff har vi både udstyr, erfaring og kompetencer til at rydde sne hos dig. Vi har gjort det i 10 år og vi rykker ud på alle tider af døgnet når temperaturen falder eller sneen daler. Vi rydder sne og salter hos både grundejerforeninger, virksomheder og institutioner.

Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på din opgave. Det eneste du skal gøre er at hive fat i os over på vores kontaktside. Vi gælder os til at høre fra dig og hjælpe dig med snerydning eller saltning.